Monday, January 12, 2015

Eroja istunnassa

Olen aivan yltiökiitollinen siitä, että olen saanut ratsastaa pari päivää Grant Schneidmanin opeissa. Olen saanut niin paljon apua oman istunnan kehittämiseen ja apujen käyttöön. Myös Thorin vasemman lavan ongelmien kanssa sain paljon uusia ideoita ja ymmärsin jälleen miten paljon on vielä opittavaa. Grant on kovan luokan ammattilainen ja ratsastaa kotona varhaisesta aamusta noin kello 14.00 asti ja siitä hän jatkaa sitten tuntien pitoa klo 21.00 asti illalla. Siinä välissä hän lentelee valmentamaan ympäri maailmaa ja meillä on nyt ilo tutustua herra Schneidmaniin myös täällä Suomessa.

Koska parin päivän kurssi oli niin intensiivinen tarvitsen hieman aikaa kaiken uuden tieton sulattelemiseen ja toivon, että vartaloni laittaisi edes osan asioista lihasmuistiin. Hauskaa oli kuitenkin huomata miten iso ero oli omassa istunnassa eilen ja tänään. Vaikka suurin syy istuntamuutokseen tulivat Grantin ohjeiden avulla ja siitä, että sain taas mennä ilman jalustimia oli myös ystäviltäni lainaamalla Pasir -satulalla oma lehmänsä ojassa. Satulassa on erityisen pitkät siivet ja kuten kuvista näkee helpottuu istuminen suunnattomasti kun jalka mahtuu kunnolla satulaan. Ensimmäisessä kuvassa, jossa minulla on oma Albion-satula käytössä en saa painopistettä tarpeeksi eteen. Toisessa kuvassa taas saan ihan eri tavalla pituutta jalkoihin. Sääli vaan, että satula on liian kapea Thorille ja kippaa eteenpäin. Grant oli myös sitä mieltä, että takakaari on liian pysty. Mutta olen ainakin taas yhden askeleen lähempänä sitä miltä meille sopiva satula voisi tuntua ja näyttää.

Tästä linkistä löytyy lisää vertailuja siitä miten painopisteeni asettuu eri tavalla eri satuloiden ja hevosten kanssa. Todella mielenkiintoisia asioita ja on hauska nähdä miten paljon esimerkiksi jalan pituus ja satulan siipien pituus voivat vaikuttaa istuntaan ja hevosen liikkeeseen.

2 comments:

  1. Istutpa muuten todella hassusti tuossa omassa satulassasi! Näyttää niinkuin istuisin takakaarella ja jotenkin paino varpailla. Tuossa toisen päivän kuvassa on kyllä huima ero! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sanos muuta. Enkä nyt yritä sanoa, että omassa istunnassa ei olisi parantamisen varaa, mutta kyllä satulalla on niin iso merkitys. Etenkin kun ollaan hieman epäsuhta pari Thorin kanssa ja oma ylävartaloni on melko pitkä ja Thor taas hyvin kompakti ja lyhyt.

      Delete