Wednesday, August 14, 2013

Pää ruusunmarjapuskassa


Niin me vietetään viimeistä vapaapäivää Thorin kanssa. Pää ruusunmarjapuskassa sateessa. Ai sitä onnea, kun saa katsella omaa hevosta, joka popsii innoissaan ruusunmarjoja ja voi vain todeta, että pitkä ja aurinkoinen kesä on tehnyt tehtävänsä. Odotan innostuneena huomista työpäivää ja uusia tuulia uudessa yrityksessä. Elämä on mahdollisuuksia täynnä ja joinain päivinä sitä on erityisen kiitollinen kaikesta. Ellan ensimmäinen koulupäivä alkoi hyvin ja iltapäiväkerhotoiminta on aivan fantastinen. Olen ollut niin tyytyväinen lastentarhasta lähtien hoitopaikkoihin ja hoitajiin täällä Suomessa. 

Kävimme maastossa Topin ja Topin vuokraajan Suvin kanssa. Kävimme lyhyen lenkin koska Suvi on ratsastanut Topilla vain pari kertaa. Thoria ei olisi haitannut parituntinen hikimaasto, sen verran energiaa oli herralla. Vaikka Thor on ulkona päivät pitkät ja liikkuu säännöllisesti, niin virtaa riittää. Tuntuu, että lihasten ja kunnon kasvaessa energiaa tulee aina vain lisää. Pari kertaa piti kyllä pitää hieman kiinni tänään pompuissa ja äkkikäännöksissä, mutta muuten Thor käyttäytyi oikein hyvin ja tuntui hyvältä kaikin tavoin. Onneksi meillä oli mukana pikkuinen Topsukka, joka suomenhevostyylisesti hätkähdä oikein mistään. 

Sen jälkeen kävin vielä lenkillä mieheni kanssa, haimme Ellan aikaisin koulusta ja illalla on luvassa hyvää ruokaa perheen seurassa vanhempien luona. Upea päivä päättää kesäloma! 


Mitä jos pakastaisi ruusunmarjoja? Niissä on ymmärtääkseni terveyttä edistäviä ainesosia. Sen sijaan, että ostan suurilla summilla rahaa antioksidantteja ja muuta terveyskaupoista ja Thorille kaiken maailman yrttejä, voisin aina hädän iskiessä napata ruusunmarjat pöytään. Onko kellään kokemusta?

3 comments:

  1. Voit pakastaa ruusunmarjan hyvinkin jos teillä on tilaa! :) Mitähän jos ne soseuttaisi, saisi enemmän yhteen purkkiin? Hevoselle kelpaavat myös ne siemenet, niissä on paljon mm. rikkiä, josta tulee kehossa MSM:ää.
    Lisäksi se on oikea tervespommi! Siinä on paljon kivennäisiä ja vitamiineja.

    Ruusunmarjajauhettahan (tarkempi lajike on koiranruusu, mutten usko sillä olevan suurta merkitystä) on ihmisillä tutkittu ja sen on todettu mm. helpottavan nivelvaivoja ja nivelrikosta johtuvaa kipua.

    Taavi rupeaa myös saamaan ruusunmarjaa syksyllä. :)

    ReplyDelete
  2. Tässä hyvää tietoa Luontoäidin Hevoset-sivuston Ninalta:
    http://www.luontoaidinhevoset.com/keskustelu.html/183?p=6&c=

    ReplyDelete
  3. Kiitos Elina. Nyt innostuin ihan toden teolla. Kun vielä ehtisi jossain vaiheessa niitä poimimaan:)

    ReplyDelete