Thursday, August 9, 2012

Vadelmapensaiden lehdet ja leikkiä

Thor rakastaa kaiken maailman kasvillisuutta ja tänä kesänä Thor on popsinut vadelmapensaiden lehtiä samassa tahdissa kuin minä vadelmia. Luontoäidin hevoset -blogista löytyi hyvää syy Thorin vadelmapensashimolle:


"Kerätessäsi marjoja ja omenoita voit kerätä hevosellesi marjapensaiden sekä omenapuiden lehdet. Mustaherukan lehdet ovat puhdistavia ja piristäviä. Ne sopivat hengitysteiden sekä virtsateiden hoitoon. Omenapuun lehdet ovat vahamaisia, ja soveltuvat vatsasairaan, erityisesti mahahaavaisen hevosen tukihoitoon. Myös vadelmapensaiden lehdet sopivat suoliston samankaltaiseen hoitoon kuin omenapuun. Ne myös tasaavat insuliinituotantoa, eli sopivat metabolisten ja kaviokuumeisten ynnä muiden elintasosairaiden hevosten tukihoitoon."



Tänään halusin nopeasti maalle Ellan luokse töistä, joten kävimme Thorin kanssa nautiskelemassa ja leikkimässä isolla laitumella. Thor juoksenteli, katseli ja mutusteli ruohoa. Sen jälkeen kävimme vielä pesulla ja söimme lisää vadelmia. Thor on jälleen muuttanut väriä kesäblondiksi. Talvella karva tummuu varmaan jälleen.

No comments:

Post a Comment